Pravila in pogoji poslovanja, izjava o zasebnosti

Prodajalec in hkrati lastnik spletnega mesta citrar.com je podjetje Dejan Praprotnik S.P., d.š.: 12358967, z naslovom Posavec 35, 4244 Podnart, Slovenija.

Prodajalec kupcu zagotavlja naslednje informacije:
- ponudbo izdelkov in storitev (Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.),
- postopek naročanja izdelkov in storitev,
- podatke podjetja,
- kontaktne podatke,
- podatke glede dobavljivosti in dostave.

Komunikacija med prodajalcem in kupcem poteka v slovenskem ali angleškem jeziku.

Prodajalec se obvezuje, da bo kupcu dostavil naročene izdelke v najkrajšem možnem času. Dobavni čas je različen, v optimalnem primeru že naslednji dan po oddanem naročilu.

Načini plačila, ki so na voljo: plačilo na transakcijski račun (na primer prek spletne banke), PayPal in po povzetju. Dostava po sloveniji je brezplačna (vključena v ceno izdelkov), za v tujino pa se glede dostave dogovorimo po oddanem naročilu. Cene na spletni strani so v EUR ter že vsebujejo vse dajatve. DDV ni obračunan po 94. členu zakona o DDV.

Kupec ima pravico do vračila izdelkov na svoje stroške v roku 15 dni od prejema. Vračilo kupnine potem prejme pod pogojem, da so vrnjeni izdelki neuporabljeni in v takšnem stanju kot so bili odposlani.

Podatki o naročilu so po potrditvi naročila v elektronski obliki trajno shranjeni na računalniku prodajalca in so kupcu dostopna tudi kasneje na njegovo zahtevo. Prodajalec kupcu izda račun na papirju ali v elektronski obliki (PDF dokument).

Prodajalec in kupec si prizadevata po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov je prodajalec zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Za potrebe poslovanja spletna trgovina ob oddaji naročila zbere naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov, naslov e-pošte in/ali telefonsko številko.

Za točnost podatkov, vnešenih s strani uporabnikov spletne trgovine, upravljavec ne odgovarja. Uporabnikom je ob obisku strani dodeljen piškotek za hranjenje vsebine nakupovalne košarice. Podatki kupca se hranijo trajno v zaščiteni podatkovni bazi spletne trgovine citrar.com. Prodajalec, Dejan Praprotnik S.P., podatkov kupca v nobenem primeru ne bo predal tretjim osebam. Izjemi sta računovodstvo in dostavna služba.

Dejan Praprotnik - citrar